Palveluasuminen ja ryhmäkodit

Palveluasunnot

Jalmarin Koto on nimensä mukaisesti asukkaan koti. Asukas kalustaa huoneistonsa omilla huonekaluillaan ”oman näköiseksi”. Asukasta tuetaan arjessa selviämiseen. Omaiset ovat tervetulleita osallistumaan asukkaiden arkeen ja juhlaan.

palveluasunnot

Jalmarin Kodossa on palveluasuntoja 42 kpl.

36 kpl 1h + tupakeittiö + parveke 35-46 m²

6 kpl 2h + tupakeittiö + parveke 60 m²

Vuokra sisältää vesimaksun, mutta ei huoneistokohtaista sähköä eikä palveluita.

Asunnon varustukseen kuuluu turvapuhelin sekä turvaranneke tai kaulanappi.  Turvapalvelusta ja laitteista peritään kuukausimaksu, yöllisistä hälytyskäynneistä palvelun tuottaja laskuttaa erikseen.

Asuntojen varustuksessa on otettu huomioon liikuntaesteiset asukkaat.

Asukkaille laaditaan yksilöllinen hoito- ja palvelusuunnitelma. Palveluista menee Kangasalan kunnan sosiaalipalvelujen mukainen maksu.

Jalmarin Kodossa on asuntojen lisäksi palveluosa, jossa on ruokasali, sauna- ja kuntoutustilat, kokoustiloja, hoitohuone sekä pesutupa.

Ryhmäasunnot Ainola ja Jaakkola

Ryhmäasuntoja on 15 asukkaalle. Asunnot on suunniteltu muistihäiriöisille, ympärivuorokautista valvontaa ja ohjausta tarvitseville asukkaille.

Asukkaalla on oma huone, wc ja peseytymistilat. Yhteisissä tiloissa on tilava tupakeittiö-olohuone, jossa on mukavia lepopaikkoja ja TV.

Asukas kalustaa huoneensa sänkyä lukuunottamatta omilla huonekaluillaan.

Ryhmäasunnossa asumiseen sisältyvät ympärivuorokautinen hoiva, ateriat, vaatehuolto, kylvetysapu ja apu kaikissa normaalielämään liittyvissä asioissa.

Asukkaat osallistuvat voimavarojensa mukaan ryhmäkodon arkeen, liikuntaan ja viriketoimintaan.

Omaiset ovat tervetulleita osallistumaan asukkaiden arkeen ja juhlaan.

Asumisen hinta määräytyy asukkaan tulojen mukaan. Lääkkeet, vaatetus ym. henkilökohtaiset tarpeet (esim. kampaaja) eivät sisälly maksuun.

Asuntohakemukset

Asuntohakemuksia saa Kangasalan Kiinteistöpalvelusta, Kiinteistö Oy Taloherttualta (Urheilutie 2-4) tai sähköisen asuntohakemuskaavakkeen voit täyttää Kiinteistö Oy Taloherttuan sivuilta

tai Kangsalan kaupungin sivuilta ikäihmisten palveluasuminen / Jalmarin Koto tai kaupungin tehostetun palveluasumisen yksiköt

Hakemuslomake palveluasumiseen: https://www.kangasala.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/ikaantyneiden-palvelut/ikaihmisten-asuminen/palveluasuminen/

Hakemuslomake tehostettuun palveluasumiseen: https://www.kangasala.fi/wp-content/uploads/2021/11/Ymparivuorokautisen-hoivan-hakemus.pdf

 

Muista ilmoittaa haetko palveluasumista vai ryhmäkotiasumista! Ja lisääthän kohtaan lisätiedot lähiomaisen yhteystiedot!

Hakemus on voimassa 3 kk jättöpäivästä, minkä jälkeen sen voi uusia esim. puhelimitse. Liitteitä ei tarvitse liittää mukaan.
Neuvontaa ja ohjeita saa puhelimitse Kangasalan Kiinteistöpalvelun numerosta 3575 219.